Heeft u op onze website genoten van de vogelfoto's en u afgevraagd hoe de fotografen die vogels toch allemaal ontdekken en herkennen in Zoetermeer? Zou u zelf wat meer kennis willen opdoen over wat er allemaal te zien valt in uw tuin, uw omgeving en onze groengebieden. Zou u ook zo graag eens willen weten welke vogel u hoort zingen?

                               "Volg dan in 2019 onze cursus Vogelherkenning"

We bieden u dan een informatieve (en vooral gezellige) cursus. De docenten zijn leden van onze werkgroep, die vertellen vanuit hun specifieke interessegebied. Dit maakt het tot een gevarieerde cursus, vol met interessante wetenswaardigheden over vogels en tips over vogelherkenning. Dit alles gepresenteerd met mooie beelden.

 

Opzet cursus

De cursus vindt plaats in de maanden maart tot en met mei. We laten u kennismaken met de vogels die in het winterseizoen in ons land verblijven, de vogels die jaarrond aanwezig zijn en de vogels die in het voorjaar terugkeren vanuit hun overwinteringsgebieden. Er zijn vier theorieavonden en drie tot vier praktijkochtenden op zaterdagen. Er is dus een leuke afwisseling tussen theorie en praktijk. Bij de praktijklessen kijkt u door een telescoop om de vogels van dichtbij te bewonderen. Er lopen diverse begeleiders mee, waaraan u uw vragen kunt stellen. Als u zelf geen verrekijker heeft, kunt u die tijdens de cursusochtenden van ons lenen.

Het aantal deelnemers is een beperkt. We werken op volgorde van binnenkomst.

Vragen en aanmelding:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.