Vogelwerkgroep Zoetermeer

Welkom bij de Vogelwerkgroep Zoetermeer. Al meer dan 30 jaar een actieve vereniging voor vogelstudie en vogelbescherming. Op de pagina ACTUALITEITEN vindt u oudere berichten van de vereniging. Raadpleeg ook onze AGENDA

Foto van de week

houtduif190407 7471

Houtduif, Buytenpark

Woensdag 3 april Annet de Jong leven over het insectenleven

De jaarlijkse Annet de Jong lezing van 2019, georganiseerd door de Vogelwerkgroep, KNNV en IVN in samenwerking met de gemeente Zoetermeer, wordt dit jaar verzorgd door Henk Siepel, hoogleraar dierecologie en ecofysiologie aan de Radboud Universiteit.

Hij zal in zijn lezing ingaan op de diversiteit en functonaliteit van insecten in de natuur en hun bedreigingen. De lezing vindt plaats in het stadhuis-forum, in de commissiezaal van de gemeenteraad. De aanvang is 20.00 en de toegang is gratis, voor iedere belangstellende

Voor deze avond kan je van de ingang aan het Stadhuisplein gebruiken (dan moet je één verdieping naar beneden), of de ingang aan de Engelandlaan.

Zaterdag 23 maart 2019: De oeverzwaluwwanden zijn weer klaar voor gebruik

De afgelopen weken hebben vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Zoetermeerhard gewerkt om de oeverzwaluwwanden in Oosterheem en het Buytenpark weer gebruiksklaar te maken.

IMG 20190323 135819770 HDR

Donderdag 7 maart 2019: Informatiebord in Buytenpark is onthuld

Voorzitter Marcel van der Tol en wethouder Jakobien Groeneveld hebben donderdagmiddag 7 maart het informatiebord over het Gruttolandje en de oeverzwaluwwand in het Buytenpark onthuld.

infobordBuytenpark190307