Vogelwerkgroep Zoetermeer

Welkom bij de Vogelwerkgroep Zoetermeer. Al meer dan 30 jaar een actieve vereniging voor vogelstudie en vogelbescherming. Op de pagina ACTUALITEITEN vindt u de laatste berichten van de vereniging. Raadpleeg ook onze AGENDA

Lezing 6 september over Vlinders en libellen (door Albert Vliegenthart)

Vlinders en libellen hebben grote belangstelling van vogelaars. Het zijn kleine soortgroepen en als de vogels zich wat minder laten zien in de zomer vliegen deze insecten volop rond. Toch gaat het in Nederland niet zo goed met de vlinders. Van de 70 soorten die ons land rijk was zijn er 18 uitgestorven terwijl 30 van de overgebleven soorten op de rode lijst staan. De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van vlinders in ons land. Met libellen gaat het gelukkig iets beter, maar is er nog een hoop over te vertellen.

In deze lezing wordt ingegaan op de leefwijze en ecologische voorwaarden die vlinders en libellen stellen. Geen uitgebreide soortbesprekingen, maar met deze basiskennis is het mogelijk om vlinders en libellen in het veld beter te bestuderen en te fotograferen. Daarnaast worden tips gegeven wat je zelf kunt doen om deze insecten te helpen. Hopelijk vormt deze avond een aanzet om zelf buiten op zoek te gaan naar deze prachtige insecten.

 

koninginnepage DSC08438 070422 1024x768

Cursus Vogelherkenning 2019: inschrijving geopend.

De laatste activiteiten vindt u hier:

Ledenexcursie De Groene Jonker, 28 juli 2018