Kwartaalblad "De Praatpaal"

 

De vogelwerkgroep geeft een keer per kwartaal het verenigingsblad de Praatpaal uit. De redactie is in handen van:

Ria van Egmond

Yvette Rensen

Leon van den Berg.

 

Webredactie

Arno van Berge Henegouwen

 

Aanwijzingen voor auteurs

Fijn dat u voor de Praatpaal wilt schrijven. Dat wordt bijzonder gewaardeerd. Als iemand ergens enthousiast over is, blijkt echter vaak dat artikelen veel te lang worden. In de Praatpaal is maar beperkte ruimte en dus moeten we dan nogal rigoureus gaan schrappen. Dat is voor niemand leuk. Daarom wat tips.

1/2 pagina + foto = 180 woorden, 1 pagina + foto = 375 woorden, 2 pagina’s + twee/ drie foto’s = 750 woorden.

Drie pagina’s + drie tot vier foto’s = 1125 woorden. Dit is de maximale omvang.

Heeft u meer te vertellen, maak dan twee artikelen over het onderwerp, die los van elkaar of als vervolg-verhaal kunnen worden gelezen.

 

Woorden telt u in Word door in de taakbalk ‘woorden tellen’ te activeren.

U bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud en het geleverde illustratiemateriaal. De redactie wijst elke aansprakelijkheid af. Zij behoudt zich het recht voor bijdragen taalkundig te redigeren, in te korten of bij plaatsgebrek naar een volgend nummer te verplaatsen. Hierover pleegt de redactie geen overleg.
Dat doen we wel bij inhoudelijke onduidelijkheden. De redactie behoudt zich het recht voor om uw bijdrage zorgvuldig te beoordelen op informatiewaarde voor de lezer.
Op basis hiervan wordt uw artikel al dan niet geplaatst of naar een andere editie doorgeschoven waarin deze beter past. U wordt daarvan voor verschijning op de hoogte gesteld. Zonodig corrigeert de redactie op spelling en taal. De auteur kan daarbij gevraagd worden om aanpassingen in het artikel aan te brengen i.v.m. de lengte, dubbele informatie etc.

Kopij sturen naar Ria van Egmond: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. praatpaal